Yüzey Dezenfeksiyon Cihazı Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Özellikler

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve birçok sağlık kuruluşu, hastalık yapan mikroorganizmalardan korunmak için temas ettiğimiz yüzeyleri sık sık dezenfekte etmemizi öneriyor. Günlük hayatımızda temas ettiğimiz yüzeyleri dezenfekte etmek için pek çok dezenfeksiyon yöntemine başvuruyoruz. Son yıllarda özellikle kimyasal dezenfektanların sağlık riskleri ve çevreye zararları konusundaki farkındalık arttıkça, kimyasal içermeyen dezenfeksiyon cihazlarına olan ilgi yeni bir hijyen trendi haline geldi. Peki, hayatımıza önemli bir ihtiyacımızı karşılayarak girmeye başlayan bu dezenfeksiyon cihazlarından satın almak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Sizin için uzman mikrobiyologlarımızın ve uzman mühendislerimizin dezenfeksiyon ve hijyen alanındaki 30 yılı aşkın akademik bilgisi ve 10 yılı aşkın sektör tecrübesini kullanarak, bir yüzey dezenfeksiyon cihazı satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini derledik;

  • Cihaz akredite kurumlar tarafından mikrobiyolojik olarak test edilmiş mi? (Cihazın bağımsız kurumlar tarafından test edilmiş olması yeterli değildir. Daha detaylı bilgi için “Akredite Rapor Nedir?” başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz.)
  • Teması süresi nedir? (Daha detaylı bilgi için “Yüzey Dezenfeksiyon Cihazınızı Doğru Kullanıyor Musunuz?” başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz.)
  • Cihaz güvenliğiniz için ve en yüksek oranda dezenfeksiyon elde edebilmeniz için uygun tasarlanmış mı?
  • Cihaz kullanım esnasında Ozon molekülü yayıyor mu?
  • Cihazınız hangi yüzeylerde kullanılabiliyor?
  • Cihazla birlikte detaylı kullanım talimatı, sağlık riskleri ve detaylı güvenlik önlemleri size sağlanıyor mu?
  • Güvenlik kilidi veya çocuk kilidi var mı?
  • Yer çekimi sensörü var mı?
  • Cihazın olumsuz etkilerinden korunmanız için ek güvenlik ekipmanı (gözlük vb.) sunuluyor mu?

Yüzey dezenfeksiyon cihazları, temas ettiğiniz yüzeylerdeki hastalık yapıcı mikroorganizmaları kimyasal bir madde kullanmadan yok etmenizi sağlar. Ancak, etkili sonuçlar elde etmek için doğru cihazı seçmek ve cihazı kullanım talimatına uygun kullanmak önemlidir. Sterilisa’nın akredite test ve analiz raporlarına sahip, güvenlik önlemleri ile donatılmış olan yüzey dezenfeksiyon cihazlarını incelemek için hemen www.sterilisa.com.tr‘yi ziyaret edin.